Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine va mai vrea să aibă de a face cu Șalaru, după mârșăvia lui din PL?

© Facebook / Anatol ȘalaruAnatol Șalaru
Anatol Șalaru - Sputnik Moldova
Abonare
Ca unul care am făcut cu ou și oțet PL-ul lui Ghimpu, mărturisesc că acum cea mai tare senzație de silă, din toți politicienii Moldovei, mi-o provoacă Anatol Șalaru. Trebuie să fii tare parșiv, ca să folosești atât de subtil diferite metode subversive contra colegilor tăi, cărora le rânjești dulce, simulând dedicație, inocență și sinceritate pură.

Mihai Ghimpu, cu toată limitarea lui intelectuală, chiar dacă nu a excelat la carte și s-ar putea zice că a frecventat degeaba facultatea de drept, e sincer în „prostia” lui. Și merită, într-o anumită măsură, chiar și respectul adversarilor săi. Pentru că nu-i un ticălos.

Mihai Ghimpu la o petrecere - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu a povestit cum a fost chinuit o noapte întreagă de Șalaru

Pentru unii, ceea ce face el nu-i o prostie, iar pentru mine este. Fiecare are dreptul la opțiune, la opinie și la preferințe. Dar Ghimpu cel adevărat e aproape exact așa cum îl cunoaștem. Din punctul meu de vedere el e un fel de bufon în politica moldovenească, un naiv la limita prostiei. Pentru alții el întruchipează modelul de patriot dedicat, care nu face compromisuri, ci apără până la urmă cauza. Cu toate acestea, Ghimpu nu-i cheie de biserică. El, în mod sigur, este prins în tot felul de scheme și în șmecherii. Dar nu-i o canalie…

Șalaru însă e de o cu totul altă „structură morală".

Din ceea ce a ieșit la suprafață odată cu scandalul din Partidul Liberal pornit de Șalaru, care a încercat să provoace o revoltă împotriva lui Ghimpu, putem trage câteva concluzii despre actualul Ministru al Apărării. El pare a fi genul de politician care spune una și face alta. E omul în care nu trebuie să ai deloc încredere, pentru că te vinde sau îți bagă cuțitul în spate exact atunci când te aștepți cel mai puțin și tocmai în momentul în care îi convine lui cel mai mult trădarea — când ar putea trage din asta un profit cât mai mare.

Haideți să ne imaginăm cu cât „respect” și cu câtă „sinceritate” și-a tratat el colegii de partid, pe care îi înregistra la dictafon cu orice ocazie! Cel puțin asta au povestit despre el colegi săi liberali. Și nu am niciun motiv să nu-i cred.

Mihai Ghimpu și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Cum a ajuns unionistul Ghimpu să aibă „fobie de Băsescu"

Cine mai poate avea acum încredere în Anatol Șalaru? Cine și-ar dori un asemenea om într-o echipă politică? Poate doar Traian Băseasc, care e cam din același aluat și cu tot atâta „onoare" ca Șalaru.

Acum este cert faptul că Bucureștiul, pe care a încercat să-l slujească Mihai Ghimpu cu toată ființa sa românească, l-a scos pe liderul PL din cărți, sau, ca să ne exprimăm cât se poate de moldovenește, l-a „spisuit”. Șalaru, la ora actuală, este scula perfectă prin care unele cercuri de la București execută extirparea „elementului Ghimpu” din strategia de abordare a Chișinăului. Ce va fi cu Șalaru după ce va fi folosit? Vom trăi și vom vedea.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0