Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Este oare pregătit Chișinăul pentru un dialog în problema Transnistriei

CC BY 2.0 / Taco Witte / Tiraspol, TransnistriaTransnistrien
Transnistrien - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia consideră că Moldova este gata pentru un dialog serios privind Transnistria, a subliniat reprezentantul permanent al FR la OSCE, Aleksandr Lukașevici.

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Rusia consideră că Moldova este pregătită să poarte un dialog serios în ceea ce privește problema reglementării transnistrene.

Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Krasnoselski despre relațiile cu Chișinăul: nu este cazul să ne agităm

O declarație în acest sens a făcut de reprezentantul permanent al FR la OSCE, Aleksandr Lukașevici, care este citat de RIA Novosti.

Acesta a amintit că șeful MAE al Rusiei, Serghei Lavrov, s-a întâlnit recent cu ministrul afacerilor externe al Moldovei Andrei Galbur, în marja Consiliului Ministerial al OSCE, care a avut loc la Hamburg pe data de 8 decembrie.

"Am avut sentimentul că colegii noștri moldoveni sunt dispuși la un dialog serios în această chestiune, care este anunțată drept prioritară pe agenda noii conduceri a Moldovei", a spus Lukașevici.

Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Exclusiv: Krasnoselski despre victoria în alegeri: am așteptat părerea poporului

Actualul lider al nerecunoscutei republici, Evghenii Șevciuk, a pierdut alegerile prezidențiale din 11 decembrie, acumulând doar 28% din voturile alegătorilor. Alegerile au fost câștigate de spicherul parlamentului Vadim Krasnoseliski, care a acumulat peste 62% din voturi.

Transnistria are o populație constituită în proporție de 60 la sută din ruși și ucraineni și este un teritoriu, practic, necontrolat de Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0