Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Krasnoselski despre relațiile cu Chișinăul: nu este cazul să ne agităm

© Sputnik / Irina LeahovaВадим Красносельский
Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul ales al Transnistriei a avut prima întâlnire cu jurnaliștii în noul statut.

TIRASPOL, 12 dec — Sputnik, Irina Leahova. Potrivit noului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, agitația în relațiile cu Chișinăul este nepotrivită.

„Noi nu am abandonat procesul de negocieri, există formatul „5+2". Și, cel mai important, există opinia poporului transnistrean, iar acesta a optat la referendum pentru independența Transnistriei și intrarea ulterioară în componența Rusiei. Acesta este argumentul nostru de bază în procesul de negocieri", a spus noul lider ales la prima sa apariție în fața jurnaliștilor, după primirea legitimației.

Potrivit lui Krasnoselski, anume pe această „platformă a independenței" va fi examinată colaborarea economică, culturală, umanitară.

„În baza independenței noastre vom examina problema recunoașterii documentelor noastre, a numerelor de înmatriculare, deblocarea transportului feroviar ș. a. m. d.", a subliniat Krasnoselski.

Conform datelor CEC a nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski este noul lider al Transnistriei. După anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor, lui Vadim Krasnoselski i-a fost înmânată legitimația de președinte ales al Transnistriei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0