Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția ministrului Jizdan în cazul omorului de la Strășeni

© Sputnik / Мирослав РотарьАлександ Жиздан
Александ Жиздан - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a reacționat la învinuirile aduse polițiștilor din Strășeni în cazului omorului Cristinei Parhomenco.

CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Joi, după ședința guvernului, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a făcut declarații cu privire la inițierea anchetei de serviciu în cazul omorului minorei de 14 ani din Strășeni.

Кристина Пархоменко - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Omorul Cristinei Parhomenco: detalii șocante

„Este o întrebare la care trebuie să răspundem punctual. De ce poliția din Strășeni nu a depistat ea fetița? Ne deranjează circumstanțele în care au găsit-o alți oameni și nu poliția. Noi investigăm separat, printr-o anchetă de serviciu care a fost demarată imediat, atunci când s-a depistat. Există instrucțiunile de rigoare care obligă angajații poliției să acționeze imediat. Noi acum investigăm cum au acționat polițiștii din Strășeni, începând cu momentul în care a fost declarată dispariția fetei, până la momentul în care a fost depistă, În cazul în care vom constata că a fost o inacțiune din partea Poliției de la Strășeni, sigur că vom întreprinde măsurile de rigoare, dacă vor fi depistate încălcări. Eu personal, precum și Conducerea Inspectoratului, nu tolerăm astfel de încălcări”, a declarat Alexandru Jizdan.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii îngrozitoare: adolescenta de la Strășeni, omorâtă de un grup de minori

Potrivit ministrului, după finalizarea anchetei se va reveni cu detalii pe marginea acestui caz. Vor fi ascultați reprezentanții mai multor instituții și ai societății civile. Declarațiile ministrului au fost făcute în urma apariției unor mesaje pe rețelele de socializare, în care polițiștii din Strășeni au fost învinuiți de inacțiune.

Cristina Parhomenco, elevă în clasa a opta la gimnaziul din Strășeni, a fost găsită fără suflare în seara zilei de miercuri, într-o clădire părăsită din orașul Strășeni. Poliția a reținut doi adolescenți care și-au recunoscut vina, iar alți doi se află în libertate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0