Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce pedeapsă ar putea primi asasinii Cristinei Parhomenco

© Fotolia / Alexander Raths Подросток в наручниках
Подросток в наручниках - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, adolescenții au fost aduși la judecătoria din Strășeni, care a emis mandat de plasare în arest a acestora pentru 30 de zile.

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Adolescenții care sunt suspectați de asasinarea adolescentei de 14 ani Cristinei Parhomenco riscă până la 20 de ani de privațiune de libertate, dacă vinovăția lor va fi dovedită.

Кристина Пархоменко - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Omorul Cristinei Parhomenco: detalii șocante

Corpul neînsuflețit al elevei clasei a VIII-a a fost găsit miercuri la Strășeni, după cinci zile de la dispariția fetei. Poliția suspectează patru adolescenți de comiterea crimei. Doi dintre ei au fost reținuți și și-au recunoscut vina.

Pe rețelele de socializare au apărut mesaje în care părinții din Strășeni își exprimă revolta în legătură cu inacțiunea poliției locale care, potrivit lor, s-a inclus prea târziu în acțiunile de căutare a fetei dispărute.

Joi, doi dintre suspecți au fost aduși la judecătoria din Strășeni, care a emis mandat de plasare în arest a acestora pentru 30 de zile.

Șeful MAI, Alexandru Jizdan, a declarat joi că va fi efectuată o anchetă de serviciu.

Condamnați într-o instituție de detenție - Sputnik Moldova
Bărbații nu violează. După crima din Strășeni regret abolirea pedepsei capitale

"Noi vom clarifica în ce măsură au respectat instrucțiunile polițiștii din Strășeni atunci când au primit știrea despre dispariția fetei de 14 ani. De moartea acestei adolescente, dar și în alte astfel de cazuri, nu este de vină doar poliția, ci și alte instituții de stat. MAI elaborează un șir de măsuri pentru prevenirea acestor cazuri și va expedia lista cu recomandări și altor departamente de stat, a menționat Jizdan.

El a promis că la încheierea anchetei în cazul asasinării Cristinei Parhomenco, societatea va afla de la reprezentanții MAI mai multe detalii despre tragedie și despre consecințelor consecințele acesteia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0