Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bărbații nu violează. După crima din Strășeni regret abolirea pedepsei capitale

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaCondamnați într-o instituție de detenție
Condamnați într-o instituție de detenție - Sputnik Moldova
Abonare
Am încercat să tac. Înțeleg însă că trebuie să vorbim și să scriem. Altfel toate spurcăciunile sinistre vor prinde în continuare la curaj.

O fată de numai 14 ani a fost violată și omorâtă. După asta făptașii au continuat să chefuiască, în timp ce trupul neînsuflețit al celei care a fost parte a găștii lor zăcea într-un șantier părăsit din Strășeni.

Bărbații nu violează. Cel care violează nu este bărbat, ci este o zdreanță, un rahat ce trebuie aruncat la groapa cu rahat. Nici călcat în picioare nu merită cei care își bat joc de existența altor oameni. Ei merită să fie rași de pe fața pământului…

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii îngrozitoare: adolescenta de la Strășeni, omorâtă de un grup de minori

În astfel de cazuri, cum este cel de la Strășeni, oamenii normali regretă abolirea pedepsei capitale. Adică, criminalul urmează să fie „tratat" și „reintegrat" în societate, iar ceilalți care au porniri similare să prindă la curaj că și ei vor fi „reintegrați" și „lecuiți" de către stat dacă vor omorî și/sau vor viola???

Dar cum rămâne cu persoana omorâtă și cu familia ei? Cine îi răzbună și cum, ca totul fie corect? Cum facem dreptate în societatea noastră?

Poate că unii vor zice că am făcut afirmații dure, nemiloase și exagerate. Dar oare ce atitudite ar trebui să avem față de cei care comit astfel de atrocități, dacă nu una de condamnare categorică, vehementă, menită să stârpească aceste menifestări animalice dintr-o societate ce se vrea a fi sigură și dreaptă?

Opiniile exprimate de autor nu reflectă neapărat opinia redacției Sputnik Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0