Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Criuleni, o grupare de minori a băgat spaima în locuitorii orașului

© Photo : Derek Maul Беспризорники
Беспризорники - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul deputat Iurie Muntean învinuiește Poliția din Criuleni de inacțiune. Aceasta după ce o rudă de a sa a ajuns victimă a violenței din partea unui grup de minori.

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. În timp ce apar noi detalii cu privire omorului minorei de 14 ani de la Strășeni, Sputnik Moldova a aflat despre noi cazuri de violență comise de adolescenți, care ar putea pune în pericol viața oamenilor, comunică ru.Sputnik.md.

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Munteanu, a scris pe o rețea de socializare despre un caz de violență legat de o rudă de-a sa din Criuleni. Aceasta a ajuns victimă a unei bande de tineri. El învinuiește polițiștii din Criuleni de faptul că nu au întreprins măsuri necesare pentru a-i pedepsi pe infractori.

”Imaginați-vă că prin Criuleni umblă o grupare de tineri, care au o vârstă destul de fragedă — aproximativ 15-16 ani. Dar, în pofida vârstei adolescentine, ei au devenit o adevărată spaimă pentru locuitorii din Criuleni. La poliție au fost depuse o mulțime de plângeri din partea persoanelor care au devenit victime ale acestei grupări. Însă Poliția nu a reacționat în niciun fel”, a scris Muntean pe pagina sa de Facebook.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Omorul de la Strășeni: conducerea poliției locale, suspendată din funcție

Conform spuselor fostului deputat, în lunile mai și noiembrie ale acestui an, un grup de adolescenți au pătruns în casa unchiului său Petru Ceban, care este o persoană deja în vârstă. În primul caz, tinerii au distrus două automobile de marca ”Jiguli” și ”Moscvich”.

În cel de-al doilea caz, a fost agresat Serghei Șapovalov, un prieten al lui Petru Ceban. Aflându-se în vizită la prietenul său Petru Ceban, și auzind că cineva bate în ușă, acesta a mers să deschidă. În acel moment a fost lovit cu o lopată în față.

Potrivit lui Munteanu, victima s-a ales cu capul spart și cu o traumă gravă la ochi, fiind nevoit să suporte o intervenție chirurgicală complicată la Chișinău.

În ambele cazuri, victimele s-au adresat la Poliție, însă nu a urmat nici o reacție. Făptașii se află până la acest moment în libertate.

”În cazul lui Șapovalov, poliția chiar i-a adus pe aceștia la o întâlnire cu victima, recomandându-i să nu le strice viața tinerilor”, a scris Muntean.

Dar ce face Poliția?

Fiind solicitați de corespondentul Sputnik, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție din Criuleni a declarat că Poliția examinează cazul.

”În privința celor două cazuri au fost deschise dosare penale. Atât în privința automobilelor distruse, cât și în cazul în care o persoană a fost rănită. Există două dosare penale și Poliția le examinează. Bănuiții se află în libertate pentru că aceștia sunt minori. Poliția nu este indiferentă și examinează aceste cazuri”, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului raional de Poliție din Criuleni.

Подросток в наручниках - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce pedeapsă ar putea primi asasinii Cristinei Parhomenco

Solicitat de corespondentul Sputnik, Iurie Muntean a declarat că unchiul său, Petru Ceban, despre care am povestit mai sus, dar și vecinii lui, au avut de suferit de pe urma acestei grupări. Huliganii minori au pătruns de nenumărate ori în casele oamenilor, au spart geamurile, au făceau dezordine și au distrus diferite bunuri în curțile caselor.

”Rudele mele spun că atunci când aceste cazuri au ajuns să fie examinate la sectorul de poliție, au văzut că acești tineri comunicau pe un ton familiar cu polițiștii și chiar își dădeau mâna”, a subliniat Muntean.

Potrivit lui, mai mulți locuitori din Criuleni au scris plângeri la Poliție în privința acestor tineri, după ce au avut de suferit de pe urma acțiunilor acestora.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0