Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Omorul de la Strășeni: conducerea poliției locale, suspendată din funcție

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea poliției din Strășeni riscă să fie demisă din funcție dacă se va stabili că oamenii legii nu au acționat prompt în cazul omorului Cristinei Pahomenco.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Inspectoratul General al Poliției anunță că a fost pornită o anchetă de serviciu pe marginea acțiunilor întreprinse de polițiștii IP Strășeni. Polițiștii din Strășeni sunt acuzați de opinia publică că nu au reacționat prompt la dispariția și omorul minorei de 14 ani.

Александ Жиздан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Reacția ministrului Jizdan în cazul omorului de la Strășeni

Conducerea IGP a inițiat o anchetă de serviciu internă pentru a stabili dacă polițiștii Inspectoratului de Poliție Strășeni și-au îndeplinit obligațiunile de serviciu prompt și imediat.

Conducerea IGP a emis, vineri, un ordin prin care au fost suspendați din funcții șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, șeful Secției ordine publică, șeful Serviciului poliției criminale și ofițerul de sector din cadrul IP Strășeni, responsabili de documentarea cazului dat.

”Indiferent de grad, statut sau funcția deținută, toți angajații Poliției, în cazul în care nu-și vor îndeplini atribuțiile de serviciu și nu vor da dovadă de sacrificiu și devotament, vor fi sancționați chiar și până la concedierea din serviciu”, anunță IGP.

Cristina Pahomenco, minora de 14 ani din Strășeni, a fost omorâtă cu cruzime în seara zilei de 25 noiembrie de alți patru minori. Asasinii au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar cel de 17 ani a fost dat în căutare internațională. Potrivit legislației naționale, minorul de 13 ani nu poate fi tras la răspundere penală. Acesta a fost luat la evidența poliției, iar pentru crima pe care a săvârșit-o părinții săi vor trebui să plătească doar o amendă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0