Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova a murit o pacientă care a refuzat să-i dea medicului mită

© Facebook / Diana VolovețДиана Воловец
Диана Воловец - Sputnik Moldova
Abonare
Diana Voloveț, despre care Sputnik Moldova a scris acum câteva zile, a murit. Cei doi copii minori ai femeii au rămas orfani. Femeia ar fi refuzat să-i dea mită medicului și a fost nevoită să plece de la spital fără a-i fi fost scoase firele postoperatorii. Chirurgul ar fi refuzat să facă acest lucru fără 2 mii de lei.

CHIȘINĂU, 28 noiembrie — Sputnik. Acum câteva zile, Sputnik a scris despre acest caz. Numele persoanei a fost schimbat atunci de corespondenții noștri pentru a o proteja pe petiționară.

Diana Voloveț este din Căușeni. Ea a născut la un spital din Chișinău prin cezariană. Dar după operație, medicul ar fi refuzat să-i scoată pacientei firele postoperatorii. Acesta, potrivit Dianei, care a apelat la redacția Sputnik, ar fi cerut mită în mărime de două mii de lei.

Роддом - Sputnik Moldova
Spital sau închisoare: nașterea într-o maternitate din Chișinău

Fiind revoltată de acest comportament al medicului, Diana Voloveț a telefonat la Ministerul Sănătății. Ea a făcut acest lucru, după care a revenit la Căușeni și s-a înregistrat pentru consultație la policlinica din oraș.

„A doua zi au venit la mine acasă chirurgul și medicul de familie de la policlinica locală", a relatat Diana pentru Sputnik.

„Ei mi-au cerut să semnez o hârtie pe numele ministrului Sănătății, precum că nu am nicio pretenție față de instituția medicală și față de personalul medical ale acesteia, iar eu am avut parte de un tratament bun", a povestit Diana în discuția cu corespondenții Sputnik acum câteva zile.

După ce a semnat documentul, i-au fost scoase cusăturile.

Duminică însă inima Dianei a încetat să mai bată. Doi copii, o fetiță de trei ani și un prunc de numai o săptămână au rămas orfani. Circumstanțele în care a murit Diana urmează să fie stabilite de medici.

Acest caz a tulburat mulți oameni din țara noastră, care au telefonat și au scris la adresa redacției Sputnik. Cetățenii s-au arătat profund indignați și îngrijorați.

„Noi am crezut că și Ministerul Sănătății va vedea în această istorie o tragedie groaznică, autorii căreia sunt medicii moldoveni. Astfel de medici sunt puțini. Însă cei care sunt așa, devin adevărați ucigași ai pacienților lor. Însă despre aceste cazuri nu vorbește nimeni. S-a găsit doar o femeie care a alergat pe la medici și pe la alte instituții cu ațele nescoase după cezariană”, a scris unul dintre cititorii portalului Sputnik.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Societate
Doi medici din capitală, condamnaţi pentru malpraxis, vor plăti doar o amendă

Diana nu a avut parte de un tratament adecvat. Fiind deja pe patul de moarte, a fost obligată să semneze documente și să le mulțumească posibililor săi asasini.

Diana a murit. Copilul ei născut recent probabil nici nu va ști că mama sa nu a murit pe front, nu au omorât-o dușmanii, ci niște medici simpli, care, potrivit jurământului lui Hipocrate, ar fi trebuit să-i protejeze viața și sănătatea.

Sputnik Moldova va continua să urmărească evoluția acestui caz, inclusiv modul în care va fi stabilită cauza morții Dianei Voloveț.

Suntem siguri de faptul că după acest caz tragic numărul celor care îi protejează pe medicii corupți se va reduce, iar adevărul va ieși la suprafață.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0