Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moldovenii ar putea pierde accesul pe piața muncii din Rusia

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaВыдача видов на жительство и разрешений на временное проживание
Выдача видов на жительство и разрешений на временное проживание - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii ar putea pierde accesul pe piața muncii, în cazul în care Guvernul rus va adopta politica de reducere treptată a numărului muncitorilor străini.

CHIȘINĂU, 22 nov — Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova ar putea pierde accesul pe piața muncii din Rusia. Viceprim-ministrul rus Olga Gorodeț afirmă că Guvernul de la Moscova intenționează să adopte o politică de reducere a numărului de muncitori străini, potrivit RIA Novosti.

"Desigur, pentru țara noastră și din punctul de vedere al sindicatelor, utilizarea forței de muncă străine influențează asupra pieței, determinând ieftinirea muncii, scurgerea de capital din Federația Rusă, pentru că veniturile imigranților sunt cheltuite în țara din care provin", a declarat Golodeț, fiind întrebată dacă în legislația rusească vor fi efectuate modificări în ceea ce privește forța de muncă străină.

валюта - Sputnik Moldova
Câți bani au trimis acasă gastarbaiterii moldoveni aflați în Rusia

Vicepremierul a adăugat că există și o povară suplimentară asupra sistemului protecției sociale în bugetul Rusiei, pentru că imigranții beneficiază de acces la sănătate și educație.

"Atunci când cântărim toate plusurile și minusurile, reiese că acea povară socială pe care o obținem este mai mare decât beneficiile aduse economiei noastre", a spus Golodeț.

"Aici apare un dezechilibru, deoarece cotele sunt primite, de regulă, de angajator, iar societatea este cea care plătește și acest lucru reprezintă o subvenționare indirectă a angajatorilor din partea societății și a statului", a continuat vicepremierul.

According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Gastarbeiterii moldoveni aduc în ţară mai mulţi bani decât investitorii străini

„Iată de ce politica noastră astăzi este reducerea treptată a ponderii forței de muncă străine, îndeosebi în regiunile care au probleme privind piața muncii", a spus aceasta.

În anul 2015, suma transferurilor din Federația Rusă în Republica Moldova prin intermediul sistemului bancar a constituit 487.96 de milioane de dolari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0