Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gastarbeiterii moldoveni aduc în ţară mai mulţi bani decât investitorii străini

© SputnikAccording to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months.
According to the Press TV, the announcement was made as many foreign business delegations seeking investment opportunities had visited Iran in recent months. - Sputnik Moldova
Abonare
Străinii investesc în Moldova sute de mii de dolari, iar moldovenii trimit anual în ţară peste un miliard de dolari.

CHIŞINĂU, 11 sept – Sputnik. Investiţiile străine în economia moldovenească au depăşit în 2014 echivalentul cifrei de 200 de milioane de dolari.

Datele statistice arată că în anul precedent investiţiile străine în economia moldovenească au fost de 207,4 milioane de dolari, menţionează serviciul de presă al Guvernului.

Sursa oficială a subliniat că din totalul acestor investiţii, 14,1 milioane de dolari reprezintă valoarea investiţiilor străine în zonele economice libere.

Este de menţionat faptul că banii trimişi în Moldova de cetăţenii aflaţi la muncă legal sau ilegal peste hotare ajung la valoarea de peste 1,5 miliarde de dolari anual.

 

Fluxul de știri
0