Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prințesa Mary a Danemarcei vine în Moldova

© AFP 2024 / AXEL HEIMKENMary Donaldson, Prințesă a Danemarcei, contesă de Monpezat. Arhivă
Mary Donaldson, Prințesă a Danemarcei, contesă de Monpezat. Arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
La invitația Ministrului Sănătății, prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei va întreprinde o vizită în Republica Moldova în perioada 23-25 noiembrie. Iată care este scopul vizitei sale.

CHIȘINĂU, 20 nov — Sputnik. Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei va veni în Moldova, în perioada 23-25 noiembrie 2016, pentru a discuta despre sănătatea femeilor, a copiilor, conștientizarea importanței vaccinării, dar și despre problema rezistenței la antibiotice, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Aceasta a fost invitată să viziteze Moldova de către Ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, în cadrul reuniunii Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a avut loc la Copenhaga în septembrie 2016.

Ruxanda GLAVAN - Sputnik Moldova
Ministrul Sănătății: antibioticele, doar cu rețetă de la medic

Potrivit Ministerului Sănătății, Alteța Sa Regală, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei, în calitatea sa de Patroană a Biroului Regional al OMS pentru Europa, va fi însoțită în Republica Moldova de către Dr. Zsuzsanna Jakab, Directorul Regional OMS pentru Europa.

Timp de trei zile, prințesa Mary se va întâlni cu mai multe persoane oficiale din cadrul Guvernului precum și cu reprezentanții Națiunilor Unite și cu partenerii de dezvoltare. Totodată, ea va ține un discurs în fața studenților și absolvenților Școlii de Management în Sănătatea Publică.

Медицинская сестра готовится сделать укол - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vaccinul ”Gardasil” - acum și în Moldova

Ulterior, delegația oficială va vizita depozitul național de vaccinuri din cadrul Centrului Național de Sănătate Publică și Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară, cabinetul de vaccinări, marcând, în același timp, Săptămâna mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice.

Precizăm că Alteța Sa Regală, Prințesa Moștenitoare Mary a Danemarcei a devenit Patroana Biroului Regional al OMS pentru Europa în anul 2005, asumându-și un rol activ în ridicarea nivelului de conștientizare privind problemele din sănătatea publică prin intermediul discursurilor din cadrul evenimentelor majore ale OMS, vizitelor în diferite țări, declarațiilor publice și articolelor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0