Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon intră în război cu un „partid invizibil”. Ce șanse are președintele?

© из личного архива автораКолуммнист Нику Гончар
Колуммнист Нику Гончар - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care nu sunt de acord cu acest punct de vedere, înainte de a veni cu replici ar face bine să se informeze, câte ONG-uri ale diasporei moldovenești din Occident sunt finanțate direct sau indirect din banii care provin de la Soros.

Comisia Electorală Centrală a constata că acele câteva cazuri de inversare a rezultatelor alegerilor la unele secții de votare sunt neesențiale și nu au cum să modifice rezultatele, iar Dodon a câștigat alegerile. Totodată, Promo-LEX, care nu poate fi suspectată de poziții pro-Dodon, îi dă lui Dodon 55,5 % din sufragii iar lui Maia Sandu numai 44,5%, după numărarea paralelă a voturilor.

Колуммнист Нику Гончар - Sputnik Moldova
Andrei Năstase, jertfa de pe altarul succesului politic al Maiei Sandu

Cu toate acestea, isteria anti-Dodon continuă să fie alimentată de o mega rețea de ONG-uri, pe care foarte puțini reușesc să o sesizeze. Anume această rețea de organizații „non-guvernamentale" vor să ne convingă de faptul că nici ele și nici cei care stau în spatele lor cu ideile propagate și cu banii, chipurile nu fac politică în Moldova și „nu urmăresc" scopuri politice.

Transformarea ex-ministrei Maia Sandu în erou național și în candidat unic al forțelor proeuropene este rezultatul unei campanii politice desfășurate de către acest „partid politic nedeclarat", ai cărui agenți sunt distribuiți prin diferite domenii, inclusiv în diaspora.

Și dacă am pomenit diaspora, atunci mă văd obligat să spun că aceasta nu s-a mobilizat singură, nu a fost o „reacție" spontană a moldovenilor pro-europeni, ci a fost tot rezultatul unei campanii politice masive, iar moldovenii plecați la munci peste hotare au avut iluzia că ei au făcut totul, fără nicio implicare din afară.

Martin Schulz - Sputnik Moldova
Revoltător: despre ”gloata” care a dat buzna în curtea birocrației europene

Cei care nu sunt de acord cu acest punct de vedere, înainte de a veni cu replici, ar face bine să se informeze câte ONG-uri ale diasporei moldovenești din Occident sunt finanțate direct sau indirect din banii lui Soros. Tot structurile lui Soros promovează ideile ONG-urilor LGBT…

De ce se desfășoară această campanie plină de ură nu numai împotriva lui Dodon, ci împotriva unui număr de peste 800 de mii de oameni care l-au votat? Pentru că „partidul invizibil” a început pregătirile pentru alegerile parlamentare, la care va încerca să pună mâna pe organul legislativ al țării și să ne impună prin lege toate ideile sorosiste, străine poporului moldovenesc.

Eu sper că președintele ales, Igor Dodon, va fi destul de înțelep și își va forma o echipă care va uimi prin competență și îi va lăsa cu gura căscată pe exponenții „partidului invizibil”.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacţiei Sputnik

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0