Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Revoltător: despre ”gloata” care a dat buzna în curtea birocrației europene

© Sputnik / Михаил Палинчак / Accesați arhiva multimediaMartin Schulz
Martin Schulz - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe publicații îl citează pe președintele Parlamentului European, Martin Schulz, care ar fi acuzat ”gloata” britanică că ar fi trecut dincolo de gard, adică și-ar fi permis să ia o decizie care nu-i de teapa acesteia.

Într-un articol publicat pe pagina Ron Paul Institute este prezentat un citat dintr-o declarație pe care ar fi făcut-o Schultz și anume că, potrivit filosofiei europene, o chestiune precum cea a părăsirii UE nu ar ține de competența gloatei.

Victor Chirilă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fost membru de Guvern: după Brexit, Moldova a ratat pe veci șansa aderării la UE

”The British have violated the rules. It is not the EU philosophy that the crowd can decide its fate" (Britanicii au violat regulile. Nu ține de filosofia UE ca gloata să poată decide o asemenea evoluție), ar fi declarat Schultz.

După publicarea acestui citat a urmat o serie de comentarii despre faptul că o decizie democratică a britanicilor a exasperat birocrația din UE. În acest context a fost subliniat și că multe decizii sunt luate în UE de structuri numite, nu alese, adică de instituții a căror reprezentativitate este cel puțin îndoielnică.

Astfel, chiar dacă este vorba despre o interpretare a unor afirmații ale lu Schulz, aceasta pare să se afle într-o perfectă concordanță cu logica sistemului de luare a deciziilor din UE, unde decid birocrații, nu ”gloata” — mulțimea alegătorilor, fie ea și una democratică.

Fluxul de știri
0