Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce va face statul pentru a obține peste un miliard de lei în 4 zile

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaCiocan, licitație
Ciocan, licitație - Sputnik Moldova
Abonare
Cinematografe, pachete de acțiuni, bunuri imobile și mai multe întreprinderi, toate aflate în proprietatea statului, sunt scoase la privatizare. Iată câți bani speră să obțină statul din noua rundă de privatizări.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Agenția Proprietății Publice (APP) a anunțat vineri că organizează o nouă rundă de privatizare a 54 bunuri proprietate publică. Licitațiile se vor desfășura în perioada 11 noiembrie – 16 decembrie 2016.

Аукцион - Sputnik Moldova
Privatizarea întreprinderilor de stat în Moldova, pe placul funcţionarilor FMI

În cadrul unor licitaţii cu strigare pe piața reglementată (Bursa de Valori), în perioada 12 – 16 decembrie, vor fi scoase la vânzare 23 de pachete de acţiuni proprietate publică de stat. Suma mijloacelor financiare se estimează la 773 de milioane 971 de mii 646 lei.

De asemenea va fi organizat un concurs comercial pentru privatizarea a 13 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) și a unui bun mobil. Preţul total de expunere a bunurilor la concurs comercial va fi de 585 milioane 950 mii de lei.

Vor fi scoase la privatizare și două cinematografe din raioanele Fălești și Leova. Potrivit APP, suma totală a mijloacelor financiare, raportată la prețul inițial de vânzare constituie 900 mii lei; volumul minim al investițiilor – 2 milioane 200 mii lei lei, cu realizarea în decursul a 3 ani. Termenul limită de depunere a ofertelor pentru participare la concursuri este 16 decembrie.

RONI, bani - Sputnik Moldova
Privatizarea a făcut distrugeri mai mari decât cele două războaie mondiale

O altă licitaţie cu strigare va fi organizată la data de 15 decembrie unde statul scoate pentru privatizarea 4 întreprinderi de stat, 6 complexe de bunuri imobile și 5 obiecte nefinalizate. Preţul total de expunere este de 46 milioane 125 mii 600 lei. Termenul limită de depunere a cererilor de participare la licitație – 14 decembrie.

Agenția anunță că în urma privatizării statul speră să obțină în total o sumă de aproximativ 1,41 miliarde de lei.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina web a Agenţiei Proprietăţii Publice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0