Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O bombă nucleară a fost pierdută în Pacific

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaThermonuclear bomb in the nuclear weapons museum
Thermonuclear bomb in the nuclear weapons museum - Sputnik Moldova
Abonare
Rămășițele unei bombe nucleare de 3 metri lungime şi aproape 5 tone greutate au fost descoperite întâmplător de către un canadian în Oceanul Pacific. "Lost Nuke" trebuia să fie aruncată de un bombardier American în timpul unui exercițiu militar.

CHIȘINĂU, 11 nov — Sputnik. Un scafandru a găsit pe fundul Oceanului Pacific, în largul coastei de vest a Canadei, o bombă nucleară pierdută de americani în timpul unui exercițiu efectuat în 1950, relatează Sputniknews.ro.

US nuclear weapons test in Nevada in 1957 - Sputnik Moldova
Societate
Ce s-ar întâmpla dacă ar avea loc o explozie nucleară la Deveselu

Din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile avionul s-a prăbușit, iar epava a fost descoperită trei ani mai târziu după incident, în British Columbia, însă nu şi bomba nucleară.

Scafandrul Sean Smyrichinsly a observat rămășițele bombei lângă Haida Gwaii, un arhipelag aflat la 80 kilometri vest de coasta British Columbia.

„Am înotat un pic mai departe de barca mea și am găsit ceva extrem de neobișnuit. Am ieșit la suprafață și am început să spun echipajului meu, Dumnezeule, am găsit un OZN. Am găsit cel mai ciudat lucru pe care l-ați văzut vreodată. Nimeni nu a mai văzut obiectul până acum pentru că nimeni nu face scufundări în acea zonă", a declarat Sean.

Bomba nucleară pierdută are o lungime de 3 metri și cântărește circa 5 tone. În 1950, bombardierul a decolat de la o bază din Alaska pentru o misiune care includea simularea unei lansări de bombe nucleare asupra orașului San Francisco. Echipajul a fost nevoit să se catapulteze pentru a se salva, nu înainte de a arunca bomba undeva în ocean.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0