Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul Belgiei revine la ideea anulării sancțiunilor împotriva Rusiei

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Брюссель
Города мира. Брюссель - Sputnik Moldova
Abonare
Aldo Carcaci, deputat în Parlamentul Belgiei, solicită examinarea unui proiect privind anularea sancțiunilor economice împotriva Rusiei.

CHIȘINĂU, 11 nov — Sputnik. Comisia pentru relații externe a Camerei reprezentanților din Parlamentul federal al Belgiei urmează să stabilească data examinării proiectului de rezoluție care cheamă autoritățile regatului să inițieze anularea de către Uniunea Europeană a sancțiunilor impuse Rusiei, a declarat pentru RIA Novosti autorul documentului, deputatul din partea partidului de opoziție „Parti Populaire", Aldo Carcaci.

„Am rugat să fie amânată examinarea și aștept să fie fixată data", a spus parlamentarul belgian.

Discuțiile urmau să aibă loc încă în octombrie, proiectul fiind propus de către Carcaci încă vara spre a fi examinat de către Camera inferioară.

Migrants en Italie - Sputnik Moldova
Sursă: Renzi a amenințat cu sancțiuni țările UE din Estul Europei

Aldo Carcaci afirmă că a procedat corect amânând examinarea, deoarece alegerea lui Trump ca președinte al SUA poate pe viitor schimba în mare măsură situația (legată de sancțiunile împotriva Rusiei).

Potrivit lui Carcaci, rezoluția cheamă guvernul Belgiei „să pună, la nivelul autorităților Uniunii Europene, problema cu privire la anularea sancțiunilor economice împotriva Rusiei". Deputatul consideră că, odată cu introducerea acestui document în parlament, vor demara discuțiile privind sancțiunile care, în primul rând, vor aduce prejudicii întreprinderilor belgiene, în special producătorilor de legume și fructe care au avut cel mai mult de suferit de pe urma regimului de sancționare.

În document se menționează că Rusia nu este parte a conflictului civil din estul Ucrainei și că ea  își îndeplinește obligațiunile pe care și le-a asumat în vederea reglementării acestuia. Proiectul conține un apel pentru introducerea sancțiunilor împotriva Kievului care în mod evident își încalcă obligațiunile. În același document Rusia este numită „prieten și aliat" în combaterea terorismului.

Fluxul de știri
0