Sursă: Renzi a amenințat cu sancțiuni țările UE din Estul Europei

© Sputnik / Antonio CalanniMigrants en Italie
Migrants en Italie - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul italian le-a înaintat un ultimatul țărilor membre ale Uniunii Europene din Estul Europei: dacă nu vor demonstra mai multă solidaritate în rezolvarea problemei refugiaților, atunci vor fi lipsite de ajutorul financiar european.

Chișinău, 19 februarie — Sputnik. Prim-ministrul Italiei, Matteo Renzi, a amenințat țările Uniunii Europene din Europa de Est cu încetarea sprijinului financiar, dacă nu vor îndeplini acordurile privind acceptarea de refugiați, a anunțat vineri o sursă diplomatică de la Bruxelles a agenției RIA Novosti.

„Prim-ministru Italiei, Renzi, a amenințat statele est-europene cu întreruperea ajutorului european, dacă nu vor demonstra mai multă solidaritate în rezolvarea crizei migrației", a spus interlocutorul agenției. 

Прохожие во время урагана в Кельне - Sputnik Moldova
În Germania crește numărul celor nemulțumiți de creşterea fluxului de migranți

Până în acest moment, aproximativ 500 de refugiați, care se aflau pe teritoriul Greciei și Italiei, au fost trimiși în alte țări ale Uniunii Europene în cadrul obligațiilor asumate de țările UE de a reloca, timp de doi ani, de pe teritoriul acestor două state, 40 de mii de refugiați care au cerut azil.

Conform datelor Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene, Frontex, în anul 2015 în Uniunea Europeană au ajuns 1,8 milioane de imigranți. Comisia Europeană a declarat că actuala criză din lume, declanșată de valul de imigranți, este cea mai mare de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0