Trump: voi cere sfatul lui Obama

© REUTERS / Jim BourgРеспубликанский кандидат в президенты Дональд Трамп
Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA, Donald Trump, a declarat în fața jurnaliștilor că speră pe viitor la o conlucrare cu Barack Obama.

CHIȘINĂU, 10 nov — Sputnik. După întâlnirea care a avut loc la Casa Albă cu președintele în exercițiu al SUA, Barack Obama, președintele nou-ales, Donald Trump, a declarat că ei au discutat un șir de probleme complicate, transmite RIA Novosti.

Trump a declarat, de asemenea, că planifică pe viitor să apeleze la sfatul lui Obama.

Протест против Трампа в Нью-Йорке - Sputnik Moldova
În SUA victoria lui Trump a provocat proteste

„Noi am discutat diferite chestiuni, unele — minunate, dar și unele complicate. Mă aștept la o colaborare cu președintele și pe viitor, inclusiv pentru a-i cere sfatul", a spus Trump.

Totodată, Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al președintelui SUA, consideră că la prima lor întrevedere Obama și Trump nu au pus punct divergențelor de opinii.

„Întâlnirea a fost organizată nu pentru a soluționa disensiunile pe care președintele Obama le-a menționat în timpul campaniei electorale, ci pentru a discuta despre transmiterea împuternicirilor", a adăugat Earnest în timpul briefingului.

Menționăm că în perioada campaniei electorale Obama a susținut candidatura colegei sale de partid, democrata Hillary Clintin, și a declarat în repetate rânduri că Trump nu posedă calitățile necesare pentru a conduce țara.

Învestirea noului președinte este stabilită pentru 20 ianuarie 2017. Până atunci Obama rămâne în funcția de șef al statului.

 

Fluxul de știri
0