Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În SUA victoria lui Trump a provocat proteste

© REUTERS / EDUARDO MUNOZПротест против Трампа в Нью-Йорке
Протест против Трампа в Нью-Йорке - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reţinut în jur de 30 de persoane, care au încălcat ordinea publică în timpul protestelor provocate de alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA.

CHIȘINĂU, 10 nov — Sputnik. În SUA nu toată lumea este mulțumită de victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale.

Trump este cel de al 45-lea președinte al SUA. Republicanul a învins-o în alegeri pe democrata Hillary Clinton. 

La New York au loc acțiuni de protest. Numărul protestatarilor împotriva republicanului a crescut până la câteva mii, deși anterior nu depășea 400 de persoane.

Demonstranții au ieșit pe străzile din partea centrală a Manhattanului și s-au îndreptat spre clădirea zgârie-nori Trump Tower în care locuiește președintele proaspăt ales. Alte câteva sute de persoane s-au adunat în parcul din preajmă. Participanții scandează: „Nu este președintele meu!"

A voters casts his ballot during the U.S. presidential election in Medina, Ohio, U.S. November 8, 2016. - Sputnik Moldova
Americanii nu sunt mulțumiți de sistemul alegerilor prezidențiale

Acțiuni analogice au avut loc în seara de miercuri la Chicago, Washington, Philadelphia, Boston, Seattle, Portland, Oregon, Austin.

Organizatorii planifică de asemenea, marșuri de protest la San Francisco, Los Angeles și Oakland.

Circa treizeci de persoane au fost reținute pentru comportament neadecvat.

Donald Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA de la 8 noiembrie 2016 acumulând, potrivit ultimelor date, 290 de voturi ale electorilor, necesare fiind 270. Președintele ales își va prelua funcțiile după ce va fi învestit, pe 20 ianuarie 2017.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0