Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Clinton şi Hollande - rude îndepărtate şi descendenţi ai „regilor blestemaţi"

© AFP 2022 / Thomas SamsonHollande espère une victoire de Clinton
Hollande espère une victoire de Clinton - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Hijjary Clinton şi Francois Hollande sunt rude îndepărtate, descendenţi ai „regilor blestemaţi" (Les Rois maudits), care au trăit în secolul 14., a declarat genealogul Jean-Louis Beaucarnot pentru Sputnik France.

CHIŞINĂU, 8 nov — Sputnik. Candidatul la preşedinţia SUA, Hijjary Clinton, şi preşedintele francez Francois Hollande nu sunt doar descendenţi ai unor capete încoronate, ci şi rude îndepărtate, a menţionat genealogul Jean-Louis Beaucarnot, care şi-a prezentat rezultatele unor ample studii şi cercetări în cartea „Dicţionarul politicienilor" (Le Dico des Politiques).

Jean-Louis Beaucarnot a declarat pentru Sputnik France că ar fi greu să-i numeşti veri pe cei doi lideri politici, dar insistă că aceştia sunt descendenţi ai „regilor blestemaţi".

Кандидаты в президенты США Хиллари Клинтон и Дональд Трамп на дебатах - Sputnik Moldova
Există o ţară europeană care nu o vrea preşedinte pe Clinton

„În ceea ce o priveşte pe Clinton, am descoperit că aceasta are strămoşi din întreaga lume, în primul rând din Anglia, însă şi din Qebek. Atunci când strămoşii cuiva provin din Qebek, fără îndoială că are strămoşi şi în Franţa. Astfel, am constatat că Hillary Clinton are rădăcini în tocmai cincisprezece departamente franceze. Aprofundând aceste cercetări, am descoperit o ramură care se întinde pe sute de ani în urmă şi am aflat că unul dintre sutele de mii de strămoşi ai lui Hillary Clinton (fiecare dintre noi are zeci de mii de strămoşi) este regele Franţei Ludovic al X-lea, unul dintre „regii blestemaţi". Ea este descendenta acestuia în a 22-a generaţie. Ceea ce mi s-a părut amuzant este că Ludovic al X-lea a avut un frate, Filip al V-lea cel Lung, care a fost de asemenea unul dintre „regii blestemaţi", descendentul căruia este Francois Hollande", spus Beaucarnot.

Savantul a mai precizat că Clinton are o linie de rudenie cu Madonna şi Celine Dion, dar şi cu actriţa Angelina Jolie.

Acesta a mai menţionat că celălalt candidat la funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump, nu are strămoşi francezi — bunicii acestuia au emigrat în SUA din Germania.

Дональд Трамп и Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Au devenit cunoscute primele rezultate ale alegerilor prezidențiale din SUA

Jean-Louis Beaucarnot a declarat că are trei pasiuni: literatura, genealogia şi politica.

„Am reunit toate aceste trei pasiuni în cartea care a văzut recent lumina tiparului, întitulată „Dicţionarul politicienilor" (Le Dico des Politiques). Am adoptat în această carte o abordare complet diferită faţă de politicieni, adică le analizez genealogia, clarific de unde provin din punct de vedere geografic, al familiei, legăturilor de rudenie, dar şi a căii parcurse de aceştia", a explicat savantul.

„Reşii blestemaţi" (Les Rois Maudits) este o serie din şapte romane istorice a cunoscutului scriitor francez Maurice Druon, consacrate istoriei Franţei din prima jumătate a secolului XIV, începând cu anul 1314, când s-a încheiat procesul asupra templierilor, şi încheind cu evenimentele de după bătălia de la Poitiers.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0