Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Au devenit cunoscute primele rezultate ale alegerilor prezidențiale din SUA

© REUTERS / Shannon StapletonДональд Трамп и Хиллари Клинтон
Дональд Трамп и Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Abonare
Conform tradiției, șase locuitori din mica localitate Dixville Notch, statul New Hampshire, și-au exprimat deja opțiunea. Află pentru cine au votat: pentru Trump sau pentru Clinton?

CHIȘINĂU, 8 nov — Sputnik. Şase locuitorii din sătucul Dixville Notch, statul New Hampshire, care, în conformitate cu o veche tradiție, se prezintă primii la alegerile naţionale din SUA, au votat în majoritate pentru Hillary Clinton, transmite RIA Novosti.

Кандидаты в президенты США Хиллари Клинтон и Дональд Трамп на дебатах - Sputnik Moldova
Există o ţară europeană care nu o vrea preşedinte pe Clinton

Locuitorii din Dixville Notch au votat la ora 00.01 (07.01, ora Moldovei). În această localitate a învins candidatul democraților Hillary Clinton pentru care și-au dat votul patru cetățeni ai sătucului. Republicanul Donald Trump s-a ales cu două voturi.

Tradiția votării la miezul nopții a apărut în anul 1960, când satul a obținut dreptul de a organiza alegerile la această oră neobișnuită. Secția de votare se deschide oficial la 00.00 și se închide peste un minut.

Dixville Notch este renumit mai ales prin faptul că anume aici începe procesul de alegeri în SUA, atât în cele primare, cât și în cele de bază.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0