Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Există o ţară europeană care nu o vrea preşedinte pe Clinton

© AP Photo / Evan VucciКандидаты в президенты США Хиллари Клинтон и Дональд Трамп на дебатах
Кандидаты в президенты США Хиллари Клинтон и Дональд Трамп на дебатах - Sputnik Moldova
Abonare
Dintre cele 28 de state europene, 27 o preferă pe Clinton la preşedinţia SUA. Este însă şi o excepţie.

CHIŞINĂU, 8 nov — Sputnik. Un raport al Consiliului European care analizează impactul pe care îl au alegerile din SUA asupra Europei relevă că marea majoritate a statelor UE o vor pe Hillary Clinton președinte al SUA. Nu însă şi Ungaria, care îl preferă pe Trump, potrivit dcnews.ro.

Europenii, în special clasa politică, doresc continuitatea relațiilor transatlantice. Ei se așteaptă ca SUA să continue și chiar să consolideze rolul pe care îl are în securitatea Europei. În consecință, majoritatea europenilor o preferă în mare măsură, pe Hillary Clinton. Democrata este candidatul cel mai asociat cu procesul de continuitate.

Дональд Трамп и Хиллари Клинтон - Sputnik Moldova
Influențați de presa mainstream, europenii o simpatizează pe Clinton

Astfel, potrivit raportului Consiliului European, din cele 28 de state membre, 27 o preferă pe Hillary Clinton președinte. Singura excepție este Ungaria. Chiar și Grecia, care este în mod tradițional țara europeană cea mai anti-americană și condusă de partidul SYRIZA catalogat mai aproape de extrema stângă, vede acum relația cu Statele Unite ca fiind esențială pentru securitatea sa.

Viziunea sumbră a SUA în Ungaria este alimentată și de liderul Viktor Orban.

Relația dintre Ungaria și SUA s-a deteriorat vizibil din punct de vedere politic sub conducerea lui Viktor Orban. Premierul Ungariei consideră că politica lui Barack Obama și a lui Hillary Clinton este influențată de finanțatorul George Soros, în defavoarea intereselor Ungariei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0