Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova a extrădat autorităților europene doi infractori, căutaţi internaţional

© Photo : border.gov.mdExtrădarea cetățenilor străini
Extrădarea cetățenilor străini - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reținut doi cetățeni străini, care erau dați în căutare internațională. Aceștia au fost extrădați joi autorităților europene pentru a fi trași la răspundere.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Un cetățean al Germaniei și unul originar din Serbia, dați în urmărire internațională, au fost extrădați joi autorităților europene. Aceștia sunt învinuiți de comiterea infracțiunilor deosebit și excepțional de grave, a anunțat serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

Potrivit oamenilor legii, cetățeanul german a fost reținut la data de 2 august, în punctul de trecere a frontierei de stat "Otaci".

poliţie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Operaţiune specială pe Aeroportul Chişinău: cum a fost extrădat un infractor

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost dat în căutare internațională pentru comiterea actelor de terorism, șantaj și tâlhărie pe teritoriul Germaniei.

Cel de-al doilea caz a fost consemnat în data de 3 septembrie 2016, pe aeroportul din capitală. Polițiștii au reținut un cetățean al Serbiei care intenționa să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

Inspectorii au constatat că bărbatul de 55 de ani este căutat de autoritățile spaniole pentru escrocherie în proporții deosebit de mari.

Judecătoria Buiucani din municipiul Chişinău a emis încheiere în numele Legii, prin care a dispus extrădarea infractorilor autorităților europene, pentru tragerea lor la răspundere.

Până în ziua extrădării, persoanele reținute s-au aflat în detenție în Penitenciarul numărul 13 din municipiul Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0