Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operaţiune specială pe Aeroportul Chişinău: cum a fost extrădat un infractor

© IGP poliţie
poliţie - Sputnik Moldova
Abonare
Pe Aeroportul Internaţional Chişinău a avut loc operaţiunea de extrădare a unui infractor spaniol, dat în căutare internaţională.

CHIŞINĂU, 19 apr – Sputnik. Poliţiştii moldoveni l-au predat pe un infractor spaniol, reţinut în Moldova, colegilor lor din Spania. Operaţiunea de preluare-extrădare a avut loc pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Bărbatul de 47 de ani, cu numele Roca Samper Jorge Ignacio, a fost cercetat penal în Spania pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidări de fonduri în proporţii deosebit de mari. Prin acţiunile sale, acesta a prejudiciat bugetul spaniol cu 20 de milioane de euro. Jorge Ignacio a fugit din Spania în procesul investigaţiilor. Poliţia spaniolă l-a anunţat în căutare internaţională.

În luna iunie a anului trecut, spaniolul a fost depistat de oamenii legii din Moldova în localitatea Corjova, raionul Criuleni. Poliţia a efectuat percheziţii în casa în care acesta locuia, unde au găsit mai multe acte de identitate moldoveneşti false, dar şi paşaportul original pe numele Roca Samper Jorge Ignacio.

În Moldova, spaniolul a fost condamnat la 10 luni privaţiune de libertate pentru deţinerea actelor moldoveneşti false. După ispăşirea pedepsei, Roca Samper Jorge Ignacio a fost extrădat, fiind preluat de către autorităţile spaniole pe Aeroportul Internaţional Chişinău.


Fluxul de știri
0