Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghilețchi contra lui Sandu: nu vrea să susțină familia și valorile creștine

© SputnikValeriu Ghilețchi
Valeriu Ghilețchi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Candidatul independent la funcția de președinte, Valeriu Ghilețchi, a anunțat că nu se retrage din cursa electorală, ci va continua să lupte până la capăt. Potrivit acestuia, Maia Sandu nu îmbrățișează valorile tradiționale și creștine.

CHIȘINĂU, 27 oct — Sputnik. Ghjilețchi a criticat atât maniera în care s-a retras din cursă candidatul PDM, Marian Lupu, precum și modul în care liderul PAS a respins sprijinul pe care i l-au oferit democrații.

„Retragerea unilaterală a unui candidat din cursa electorală a provocat confuzie în rândurile electoratului proeuropean. Societatea a ajuns în situația în care prietenii nu mai pot sta de vorbă, frații nu pot sta la masă iar vecinii devin dușmani. Este neînțelept că unul s-a retras fără acordul celuii susținut, iar celălalt a respins ajutorul oferit", a spus Ghilețchi.

Marian Lupu, PDM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Marian Lupu a anunţat în favoarea cui se retrage din cursa prezidenţială

Fiind întrebat de jurnaliști dacă o va susține pe Maia Sandu, Valeriu Ghilețchi a declarat că aceasta a refuzat să spună franc dacă acceptă să lupte pentru familie, pentru valorile creștine și tradiționale.

„Dacă dânsa nu va include în programul său aceste valori îmi va fi greu să-i acord sprijinul meu. Atunci când am întrebat-o dacă este gata să lupte pentru familie și să renunțe la progresism, doamna Maia Sandu a refuzat să ofere un răspuns", a precizat Ghilețchi.

El a ținut să sublinieze în acest context că rămâne un politician proeuropean, însă crede că „nu trebuie să renunțăm la valorile noastre creștine de dragul integrării europene".

Mai mult, Ghilețchi a subliniat că Maia Sandu nu a dorit să spună dacă va apăra familia tradițională și „a respins sprijinul unui segment important de electorat conservator, iar atunci când a primit susținere din partea unei organizații care apără drepturile persoanelor care în mod constant atacă familia, atât ea cât și partidul dânsei au preferat să tacă".

Proteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon: Retragerea lui Marian Lupu este un scenariu regizat de SUA

Maia Sandu, în opinia lui Ghilețchi, refuză să susțină familia așa cum este ea definită în constituție și nu vrea să renunțe la ideologia liberal-progresistă.

„Sunt împotriva agendei liberale care ne este impusă. Nu mă retrag din cursa prezidențială. Dimpotrivă, sunt hotărât să lupt până la capăt. Votul pentru mine nu este unul irosit sau pierdut, ci unul care va asigura că familia, așa cum a creat-o Dumnezeu si cum este definită în Constituția Republicii Moldova, va fi pe agenda Președintelui Republicii Moldova", a mai spus Ghilețchi.

El a făcut apel către toți alegătorii să se prezinte pe 30 octombrie la alegeri și să voteze pentru candidatul Ghilețchi, dacă țin la parcursul european, însă nu acceptă sacrificarea valorilor familiei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0