Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marian Lupu a anunţat în favoarea cui se retrage din cursa prezidenţială

© Sputnik MoldovaMarian Lupu, PDM
Marian Lupu, PDM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Democratul Marian Lupu a anunţat în această după-amiază că se retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale, care vor avea loc duminică, 30 octombrie.

CHIŞINĂU, 26 oct – Sputnik. Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că se retrage din cursa prezidenţială.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Oficial: Andrei Năstase a fost scos din cursa electorală

Democratul a declarat că se retrage din cursa electorală în favoarea unui candidat proeuropean, care are şanse reale în faţa candidatului PSRM, Igor Dodon.

„Republica Moldova are nevoie de un preşedinte proeuropean care să lucreze alături de Parlament şi Guvern şi care trebuie să fie un factor de echilibru în politica interna şi un bun promotor peste hotare”, a declarat Lupu.

Potrivit democratului, obiectivul PD „nu e pur şi simplu să câştige alegeri, ci să fie câştigate de candidatul care poate lua cele mai multe voturi”.

Sondajele din ultimele luni au arătat că Maia Sandu este cel mai reprezentativ, decizia poate fi şocantă pentru unii, însă pentru noi este o decizie logică. Este în primul rând pentru interesul major al ţării”, a declarat Marian Lupu.

Prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, prezent la briefing, a declarat că decizia PDM de a-şi retrage candidatul este una calculată, logică şi care reiese din conjunctura politică.

Fluxul de știri
0