Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum vor vota alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a anunțat despre felul în care vor vota alegătorilor care nu au un loc permanent de trai sau nu au înregistrare la reşedinţă.

CHIŞINĂU, 25 oct – Sputnik. Alegătorii care nu au domiciliu sau reședință în Republica Moldova pe motivul retragerii, anulării sau expirării acestuia, inclusiv la data de 30 octombrie 2016 vor putea vota la secția de votare conform ultimului loc de domiciliu sau reședință. O hotărâre în acest sens a fost luată, marți, în cadrul unei ședințe a Comisiei Electorale Centrale.

Избирательные бюллетени - Sputnik Moldova
Politică
La foc continuu: buletinele de vot sunt tipărite în regim non-stop

Potrivit Legii, cei care nu au înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă şi nu pot face dovada acesteia, votează la orice secţie de votare din Republica Moldova. Aceştia trebuie să completeze şi o declaraţie pe proprie răspundere precum că se vor abține de la votul multiplu în ziua alegerilor.

Potrivit CEC, alegătorii din această categorie vor fi verificați în SIAS „Alegeri”, confirmând-se faptul participării acestora la alegeri și se vor include în lista suplimentară, iar la rubrica domiciliu/reședință se va face mențiunea „fără înregistrare la domiciliu/reședință”.

Datele oferite de întreprinderea de stat ”Registru” arată că actualmente în Republica Moldova sunt 63 de mii 667 de persoane fără domiciliu sau reşedinţă.

Fluxul de știri
0