Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Curtea de Apel a decis excluderea Innei Popenco din cursa electorală

© Sputnik / Miroslav RotariИнна Попенко
Инна Попенко - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Chișinău a exclus-o din cursa electorală pe Inna Popenco. Reprezentanții apărării politicianului au depus deja un recurs la Curtea Supremă de Justiție.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Vineri, Curtea de apel Chișinău a admis cererea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării concurentului din partea "Partidului Şor" (anterior mişcarea „Ravnopravie”, Inna Popenco.

ЦИК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC convoacă de urgență toți candidații la prezidențiale

CEC şi candidatul la funcția de șef al statului, Silvia Radu, au depus la Curtea de Apel Chișinău un demers privind excluderea din cursa electorală a candidatului Popenco. Silvia Radu și-a exprimat dezacordul în legătură cu acțiunile întreprinse de reprezentanții ”Partidului Șor”, care au participat la distribuirea cardurilor prin intermediul cărora cetățenii cu venituri mici vor putea procura mărfuri la un preț redus din magazinul social care urmează să fie deschis la Chișinău. Majoritatea membrilor CEC au calificat aceste acțiuni drept corupere a alegătorilor.

"Instanța a admis cererea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării în calitate de candidat pentru funcția de președinte al ţării, Inna Popenco. Decizia instanței poate fi atacată prin recurs la Curtea Supremă de Justiție timp de trei zile", a declarat judecătorul Galina Veveriță.

Candidatul Inna Popenco este de părere că acuzațiile care îi sunt aduse sunt neîntemeiate.

”Acest proiect social există de mai bine de un an. Până la demararea campaniei electorale, la Orhei, au fost deschise 5 magazine de acest fel. Nu înțeleg de ce există atâta invidie și răutate în privința acestor magazine. Indiferent dacă voi participa sau nu la cursa prezidențială, în toată țara vor fi deschise 100 de magazine sociale", a subliniat Popenco.

Potrivit avocatului său, Denis Ulanov, argumentele reprezentanților candidatului Silvia Radu și CEC sunt lipsite de relevanță.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Oficial: Andrei Năstase a fost scos din cursa electorală

"Argumentele lor se bazează doar pe presupuneri și o interpretare neprofesionistă a Legii. Este absurd argumentul invocat de ei că Ina Popnenco a distribuit carduri, încălcând astfel Codul Electoral în aspectul coruperii alegătorilor”, a spus Ulanov.

El a subliniat că a fost depus deja un recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Anterior, CEC l-a exclus din cursa electorală pe liderul platformei "Demnitate și Adevărat", Andrei Năstase, care s-a retras în favoarea candidatului unic din partea opoziției, liderul partidului ”Acțiune și Solidaritate", Maia Sandu.

Până la adoptarea unei decizii de către Curtea Supremă de Justiție, în campania electorală participă 11 candidați la funcția de președinte al ţării.

Alegerile prezidențiale directe în Moldova sunt programate pentru 30 octombrie.

Fluxul de știri
0