Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC convoacă de urgență toți candidații la prezidențiale

© Sputnik / Мирослав РотарьЦИК
ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu ora 13.00, concurenții electorali sau reprezentanții acestora sunt așteptați în sala de ședințe a Comisiei Electorale Centrale.

CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală invită vineri, 21 octombrie, la sediul instituției toți cei 11 concurenți electorali înregistrați în cursa pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Motivul convocării la CEC a candidaților este că aceştia trebuie să ia cunoștință de textul buletinului de vot.

Începând cu ora 13.00, concurenții electorali sau reprezentanții acestora sunt așteptați în sala de ședințe a instituției pentru a confirma prin semnătură veridicitatea conținutului din buletinul de vot cu privire la fiecare candidat.

Membrii CEC - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC a decis câţi bani vor putea primi concurenţii electorali

Lungimea buletinului de vot este de 348 mm, iar lăţimea – de 140 mm. Distanța dintre patrulatere este de 2,5 mm unul față de altul.

La o distanţă de 5 mm mai jos de data alegerilor se aplică două numere: în partea stângă – numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în partea dreaptă – numărul de ordine al secției de votare.

În patrulater, în partea stângă se imprimă simbolul concurentului electoral cu dimensiunile de 15 mm pe 15 mm, iar în partea dreaptă se imprimă un cerc cu diametrul de 15 mm, în care alegătorul urmează să aplice ştampila cu inscripţia „Votat”.

Concurenţii electorali se înscriu în buletinul de vot cu litere majuscule în ordinea stabilită mai sus. Buletinul de vot se va tipări pe hârtie mată de culoare albă.

Fluxul de știri
0