Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru moldoveni: medicamente se vor ieftini cu 25 la sută

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Trecere la banca de fotografiiАптека
Аптека - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Guvernul a luat o decizie prin care se urmăreşte sporirea accesului populației la medicamente de calitate şi la preţuri rezonabile.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. Membrii Executivului au aprobat o ordonanţă care prevede sporirea accesului populației la medicamente de calitate și la prețuri rezonabile.

Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Important. Află cine va beneficia de medicamente compensate

Potrivit prim-ministrului Pavel Filip, deja a fost stabilită o procedura simplificată de autorizare pentru medicamentele înregistrate în spaţiul economic european sau Elveţia, SUA, Canada, Japonia, Australia. În aceste cazuri, tarifele vor fi cu 25% mai mici decât cele anterioare.

Același lucru se întâmplă și în cazul dispozitivelor medicale. Tarifele pentru înregistrarea şi reînregistrarea dispozitivelor medicale vor fi diminuate la fel cu 25%.

Executivul a mai decis crearea Centrului pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate în cadrul Ministerului Sănătăţii. Această structură urmează să excludă deficiențele în mecanismul de achiziționare a medicamentelor, a altor produse de uz medical și dispozitive medicale pentru necesitățile sistemului de sănătate, dar și fragmentarea funcțiilor între mai multe instituții.

Fluxul de știri
0