Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Americanii se vor ocupa de securitatea cibernetică a Moldovei

© Photo : U.S. Air ForceDepartamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară
Departamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară - Sputnik Moldova
Abonare
Securitatea cibernetică este un subiect tot mai discutat în contextul schimbărilor geopolitice. Republica Moldova va primi asistență din partea programului NATO „Știință pentru Pace și Securitate” pentru sporirea nivelului de securitate cibernetică.

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Viceministrul apărării Gheorghe Galbura susține că Moldova trebuie să se adapteze noilor schimbări de ordin geopolitic și să-și sporească gradul de securitate Cibernetică. Declarația a fost făcută în cadrul unui eveniment de lansare a proiectelor în domeniul Securității Cibernetice din cadrul Programului NATO „Știință pentru Pace și Securitate” (SPS).

Mevlut Cavusoglu - Sputnik Moldova
Turcia critică NATO şi ia în calcul o cooperare militară cu Rusia

“Evoluţia contextului geopolitic a impus o nouă paradigmă a culturii securităţii naţionale, în care dimensiunea cibernetică capătă o importanţă crescândă alături de celelalte domenii care vizează securitatea naţională. Spaţiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism şi anonimat, generând deopotrivă atât oportunităţi de dezvoltare a societăţii informaţionale bazate pe cunoaştere, cât şi riscuri la adresa funcţionării acesteia (la nivel individual, statal şi chiar cu manifestare transfrontalieră)”, a spus Galbura.

Potrivit Ministerului Apărării, sprijinul oferit de NATO în dezvoltarea capacităților de apărare cibernetică, ”reprezintă un impuls major care va da start dezvoltării unui domeniu nou foarte important pentru Republica Moldova”.

Fluxul de știri
0