Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rosselhoznadzor a interzis importul de carne din Moldova

© Photo : golos-kubani.ruРоссельхознадзор
Россельхознадзор - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Federația Rusă au interzis importul de carne de porc din Republica Moldova. Restricţiile sunt temporare.

CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Începând cu ziua de joi, Republica Moldova nu va mai putea exporta carne de porc și material genetic spre Rusia, anunță Rosselhoznadzor.

Miercuri, autoritățile din Federația Rusă au decis aplicarea restricției date pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine.

”În legătură cu apariția pestei porcine africane în Republica Moldova, Rosselhoznadzor a introdus din 6 octombrie 2016 restricții temporare privind livrările către Federația Rusă a porcilor vii, a materialului genetic, cărnii de porc și produselor din aceasta de pe întreg teritoriul Republicii Moldova", se arată în nota instituţiei.

Свиньи - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Confirmat: în Moldova există pesta porcină africană

În cadrul unui briefing organizat săptămâna trecută, reprezentanţii ANSA au declarat că virusul pestei porcine a fost adus în Moldova din Ucraina de către un locuitor al raionului Donduşeni.

„Virusul pestei porcine africane a fost introdus prin intermediul unei persoane fizice din raionul Dondușeni, care a procurat carne de porc din localitatea Mogilev-Podolsk pentru a o consuma de hramul localității”, a declarat directorul adjunct al ANSA, Vsevolod Stamati.

Guvernul a decis interzicerea temporară a importului de animalele receptive la virusul pestei porcine africane din Ucraina, precum şi a cărnii, preparatelor, produselor și subproduselor de origine animalieră, a materiei prime pentru furaje.

Fluxul de știri
0