Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Confirmat: în Moldova există pesta porcină africană

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaСвиньи
Свиньи - Sputnik Moldova
Abonare
Un laborator din Spania a confirmat prezenţa pestei porcine africane în Republica Moldova. ANSA invită presa la un briefing.

CHIŞINĂU, 5 oct – Sputnik. Este oficial: în Republica Moldova a fost atestată prezenţa virusului pestei porcine africane. Testele efectuate la un laborator specializat din Spania au confirmat prezenţa acestei boli în Moldova.

Fermă de porci - Sputnik Moldova
Pesta porcină africană înaintează spre Moldova, dinspre Odesa

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunţă pentru joi, 6 octombrie, o conferinţă de presă la care va vorbi despre focarele de pestă porcină africană şi măsurile de prevenire a pericolului de răspândire a bolii.

În cadrul unui briefing organizat săptămâna trecută, reprezentanţii ANSA au declarat că virusul pestei porcine a fost adus în Moldova din Ucraina, de către un locuitor al raionului Donduşeni.

„Virusul pestei porcine africane a fost introdus prin intermediul unei persoane fizice din raionul Dondușeni, care a procurat carne de porc din localitatea Mogilev-Podolsk pentru a o consuma de hramul localității”, a declarat directorul adjunct al ANSA, Vsevolod Stamati.

Guvernul a decis interzicerea temporară a importului de animalele receptive la virusul pestei porcine africane din Ucraina, precum şi a cărnii, preparatelor, produselor și subproduselor de origine animalieră, a materiei prime pentru furaje.

Fluxul de știri
0