Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un vicepreședinte de raion a fost condamnat la 5 ani de pușcărie

© Facebook / Consiliul raional RâșcaniConsiliul raional Râșcani
Consiliul raional Râșcani - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele raionului Râșcani, Vasile Guțu, înaintat de Partidului Liberal, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupere pasivă.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Luni, prin sentința Curții de Apel Bălți, vicepreședintele raionului Râșcani Vasile Guțu a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

El a fost achitat anterior de Judecătoria Râșcani, pe motivul lipsei elementelor constitutive ale infracțiunii incriminate în acțiunile acestuia.

Coruptuie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Riscă puşcărie pentru că estorca bani de la victimele represiunilor politice

Curtea de Apel Bălți a admis apelul procurorului Serviciului Nord al Procuraturii Anticorupție, Marcel Dumbravan, care a contestat sentința Judecătoriei Râșcani din 12.08.2013.

Demnitarul a fost condamnat pentru corupere pasivă. El a fost arestat chiar în sala de ședință, imediat după pronunțarea sentinței.

Potrivit Codului Penal, demnitarul urmează să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar de tip semiînchis, cu aplicarea unei amenzi în sumă de 2000 de unități convenționale.

Acesta va fi privat de dreptul de a ocupa funcții publice în întreprinderile, instituțiile și organizațiile de stat pe un termen de 3 ani.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 30 de zile de la data pronunțării.

Fluxul de știri
0