Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surprize în procesul controlului de stat

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei propune ca după expirarea moratoriului, controalele de stat să fie efectuate doar cu titlu de excepție.

CHIŞINĂU, 29 sept – Sputnik. Controalele de stat la fața locului ar putea fi efectuate și în continuare doar cu titlu de excepție. Cu o propunere în acest sens a venit Ministerul Economiei, în legătură cu expirarea la 30 septembrie a moratoriul privind inițierea controlului de stat.

правительство - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moratoriu: niciun control la agenţii economici timp de trei luni

În opinia Ministerului Economiei, organele de control, după perioada de moratoriu, urmează să decidă efectuarea controalelor de stat la fața locului, aplicând și în continuare aceleași criterii pentru efectuarea excepțională a controlului, prevăzute de Legea privind moratoriul asupra controlului de stat.

„Ieșirea la fața locului a organului de control, urmează să aibă loc doar dacă există un pericol iminent pentru viața şi sănătatea populației, pentru securitatea economică a statului şi pentru mediu și doar dacă situațiile date nu pot fi remediate în afara unui control la fața locului”, notează Ministerul Economiei.

Instituţia consideră că o astfel de abordare va asigura în continuare un mediu favorabil pentru activitatea agenților economici, eliminând riscul unei presiuni bruște și nejustificate asupra acestora.

Moratoriul asupra controlului de stat a fost instituit de Guvernul Republicii Moldova începând cu 1 aprilie, inițial pentru 3 luni, acesta fiind prelungit ulterior pentru o nouă perioadă de 180 de zile, până la 30 septembrie.

Fluxul de știri
0