Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moratoriu: niciun control la agenţii economici timp de trei luni

© Sputnik / Мирослав Ротарьправительство
правительство - Sputnik Moldova
Abonare

CHIŞINĂU, 3 feb – Sputnik. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de Lege privind moratoriul asupra controlului de stat, anunţă serviciul de presă al Guvernului într-un comunicat.

Acest moratoriu va funcţiona o perioadă de trei luni, din momentul intrării în vigoare a legii, care încă urmează să fie adoptată de parlament.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministerul Economiei a instituit un nou moratoriu

Sursa oficială subliniază că asta „va permite asigurarea unui cadru favorabil dezvoltării mediului de afaceri, optimizării legislative şi instituţionale a controalelor de stat”.

Şefului executivului a ţinut să sublinieze că Guvernul nu vine cu măsuri de moment și populiste, ci cu acțiuni pe termen lung.

„Situația controalelor nu este una simplă dar una de sistem. Guvernul a întreprins totul ce intră în zona sa de responsabilitate. În aceste trei luni, cât va funcționa moratoriul, vom elabora un proiect de lege care va reglementa controalele, astfel ca ele să fie clare pentru toți, transparente și cu reguli clare de joc”, a declarat Pavel Filip.

Documentul are scopul de a limita intervențiile abuzive ale organelor de control faţă de persoanele fizice și juridice care desfășoară activitate de întreprinzător în Republica Moldova, se mai spune în comunicatul de la Guvern.

Aceeaşi sursă notează că a fost creată şi o linie de telefon, la care agenții economici pot relata despre abuzurile din partea organelor de control.

„A fost selectat și instruit personalul responsabil de comunicare cu agenții economici, elaborate fișele de model de evidență și mecanismul de reacție la solicitările beneficiarilor”, mai informează sursa citată.

Fluxul de știri
0