Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția Moscovei la ameninţările SUA cu privire la eventualele atacuri teroriste

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul oficial al MAI al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat declarația Departamentului de Stat al SUA cu privire la eventualitatea comiterii unor acte teroriste în orașe din Rusia, în cazul continuării operațiunilor militare în Siria.

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Reprezentantul oficial al MAI al Rusiei, Maria Zaharova, a venit imediat cu un comentariu la declarația SUA vizavi de Siria.

Anterior, reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a încercat să sperie Rusia cu iminenţa unor atacuri teroriste asupra orașelor rusești și pierderi militare în Siria, transmite RIA Novosti.

Diplomatul american a declarat că, dacă războiul civil din țară va continua, extremiștii vor profita de vidul de putere pentru a-și extinde operațiunile. Potrivit acestuia, Rusia va continua „să piardă resurse".

„Oare nu vi se pare că o astfel de "ventrilocvență" despre „cadavre în sac", „atentate teroriste în orașele rusești", și „pierderea avioanelor" seamănă mai curând a comandă „atacă!", decât a comentariu de diplomat?", a scris reprezentantul MAI al Rusiei pe pagina sa de Facebook.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: în Siria teroriștii au folosit armistițiul în propriul interes

Maria Zaharova l-a mai întrebat pe diplomat despre care extremiști anume vorbește Departamentul și dacă nu au vreo legătură cu opoziția moderată din Siria, în privinţa căreia Moscova a insistat în repetate rânduri să se delimiteze de teroriști.

Adjunctul șefului departamentului diplomatic al Rusiei, Serghei Reabkov a explicat, la rândul său, spusele reprezentantului Departamentului de Stat printr-o „cedare emoțională" a Casei Albe pe fundalul incapacității Washingtonului de a respecta acordul în privința Siriei.

„Această invitație prost camuflată de a „aplica" arma terorismului împotriva Rusiei reprezintă un indiciu a nivelului la care a ajuns ticăloșia politică a actualei administrații a SUA în abordarea situației din Orientul Apropiat și, concret, în Siria", a subliniat diplomatul

Fluxul de știri
0