Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Washingtonul amenință Moscova cu atacuri din partea extremiștilor

© REUTERSВ Сирии произошли теракты.
В Сирии произошли теракты. - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul de Stat al SUA a avertizat Rusia că orașele sale ar putea deveni ținte ale atacurilor extremiștilor.

CHIŞINĂU, 29 sept — Sputnik. Reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a încercat să sperie autoritățile de la Moscova, avertizând că orașele din Rusia ar putea fi atacate de extremiști, dar și că ar putea suporta pierderi militare importante în Siria.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: în Siria teroriștii au folosit armistițiul în propriul interes

„Urmările sunt acelea că în Siria continuă războiul civil, extremiștii, grupările extremiste profită de vidul (vidul de putere, n. red.) care există în Siria, pentru a-și extinde operațiunile, care vor include — indubitabil — lovituri asupra intereselor rusești, posibil chiar și asupra orașelor din Rusia. Și Rusia va continua să trimită acasă militari în saci pentru cadavre, va continua să piardă resurse, probabil iarăși chiar și avioane", a declarat Kirby, rîspunzând la o întrebare privind continuarea violențelor în Siria, citat de RIA Novosti.

Potrivit autorităților de la Washington „violențele din Siria" reprezintă acțiunile armatei siriene, care este susținută de Rusia în lupta contra terorismului. Departamentul de Stat al SUA acuză cu regularitate Damascul și Moscova că ar comite atacuri asupra unor obiective civile și asupra opoziției moderate, fără a prezenta însă vreo dovadă.

Moscova a calificat în repetate rânduri aceste pretenții drept lipsite de temei, subliniind că toate atacurile vizează exclusiv teroriștii. Acestea sunt efectuate doar după verificarea minuțioasă a țintelor și în baza informațiilor veridice colectate de trupele speciale. Totodată, acuzațiile la adresa forțelor militare aeriene ale Rusiei niciodată nu au fost confirmate.

Fluxul de știri
0