Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte cazuri de rujeolă au fost documentate în RM în ultimii ani

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaВакцинация против гриппа, архивное фото
Вакцинация против гриппа, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății atenționează despre un eventual pericol de răspândire a rujeolă din țara vecină și îndeamnă conducătorii instituțiilor medicale să acorde o atenție sporită în procesul de admitere în grădinițe și școli.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Ministerul Sănătății face apel către conducătorii instituțiilor de învățământ să acorde atenție sporită procesului de admitere a copiilor nevaccinați în școli și grădinițe.

Капельница - Sputnik Moldova
Epidemie de rujeolă în România: mai mulți copii au murit

Îndemnul vine în rezultatul răspândirii epidemice a rujeolei în România, care în opinia autorităților, ar putea crea un anumit pericol pentru importul rujeolei în Republica Moldova. În același timp, autoritățile susțin că acum nu există un pericol real de răspândire epidemică a cazurilor de rujeolă.

Datele statistice arată că în ultimii 4 ani au fost înregistrate 38 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă în, ceea ce reprezintă mai puțin de 10 cazuri timp de un an.

În anul 2012, în rezultatul importului infecției din România în raionul Florești au fost înregistrate 9 cazuri. În anul 2013, în rezultatul importului rujeolei din Federația Rusă, în raioanele Nisporeni și Călărași au fost înregistrate 27 cazuri. În 2014 s-au înregistrat 2 cazuri de rujeolă în or. Soroca. Pe parcursul anilor 2015-2016 cazuri de rujeolă în Republica Moldova nu s-au înregistrat.

Медик с лекарством - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova renunţă la vaccinul poliomielitic oral trivalent

Precizăm că potrivit legislației în vigoare este nevoie de exprimarea benevolă a consimțământului sau refuzului la intervenție medicală și la participare la cercetarea biomedicală.

Totodată, cetățenii au dreptul să ceară ”informații exhaustive cu privire la propria sănătate, metodele de diagnostic, tratament și recuperare, profilaxie, precum și la riscul potențial și eficienta terapeutică a acestora.

Fluxul de știri
0