Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Epidemie de rujeolă în România: mai mulți copii au murit

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaКапельница
Капельница - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile din România au anunţat epidemie de rujeolă în ţara vecină. De la începutul anului au fost înregistrate 675 de cazuri în 23 de județe, mai mulți copii au murit.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Ministerul Sănătății de la Bucureşti anunță că în România este epidemie de rujeolă. În primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe. Doi copii au murit. Un al treilea deces suspect de rujeolă a fost înregistrat zilele trecute, dar se așteaptă confirmarea finală.

Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de 1 an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR). Cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați, dacă rujeola nu ar fi apărut la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare, în cazul în care aceștia ar fi fost vaccinați.

Comparativ cu anul 2015, creșterea este mai mult decât alarmantă. În tot anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces, anunţă autorităţile de la Bucureşti.

Rujeola este o infecție virală acută, extrem de contagioasă, caracterizată prin febră, tuse, rinoree, conjunctivită, enantem pe mucoasele bucale sau labială și o erupție cutanată maculopapulară generalizată.

Fluxul de știri
0