Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Elevii confirmă că în Moldova este uşor să găsești substanţe narcotice

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaСдача ЕГЭ по русскому языку в школах России
Сдача ЕГЭ по русскому языку в школах России - Sputnik Moldova
Abonare
Printre consumatorii de narcotice din Moldova sunt şi copii de 6-7 ani. Iar autorităţile declară deschis că poliția nu are suficiente resurse materiale și umane pentru a contracara eficient răspândirea drogurilor.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Printre consumatorii de droguri în vârstă de 14-15 ani prevalează băieții, a declarat colaboratoarea Centrului Național de Management în Sănătate, Olga Vacarciuc, făcând referire la datele sondajului realizat printre elevii claselor a VIII a — a IX-a. Adolescenții au fost întrebați cât de ușor este să găsești în Moldova asemenea droguri cum ar fi canabisul, amfetamina, extasy, cocaina etc.

Экспертно-криминалистическая лаборатория управления наркоконтроля по ЮФО, substanţe narcotice - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vindea droguri doar clienţilor fideli, cu 100 de euro doza

"Copiii au recunoscut că orice drog dintre cele enumerate poate fi găsit. Acest răspuns deja vorbește despre faptul că fiecare din aceste denumiri le este cunoscută. În același timp, potrivit sondajului, putem concluziona că cea mai accesibilă este marijuana. De această părere sunt 14% dintre elevii care locuiesc în oraşe", a declarat Vacarciuc.

Totodată, specialistul a menţionat că adolescenții din Moldova consumă mai puțin hașiș și marijuana în comparație cu colegii lor din Europa, însă fac acest lucru cu o anumită periodicitate pe parcursul întregii vieți

Potrivit studiului, 2,3% dintre copiii chestionați, cu vârste între 14-15 ani, au consumat măcar o dată în viață un drog cum ar fi extasy, metamfetamina sau cocaina.

Iar 1,2% au consumat tranchilizanți și sedative care sunt eliberate fără rețetă de la medic

Centrul Național de Management în Sănătate subliniază că printre adolescenții care consumă aceste substanțe prevalează locuitorii de la orașe, elevii care au rezultate proaste la învăţătură și sunt bine asiguraţi material.

Fluxul de știri
0