Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine va fi pe locul 6 şi 7 în buletinul de vot la scrutinul prezidenţial

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Încă doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova au depus actele pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral.

CHIŞINĂU, 22 sept – Sputnik.  La 22 septembrie, doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova au depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele pentru înregistrare în calitate de concurent electoral. Este vorba despre Dumitru Ciubașenco, candidatul desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru” și Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată ce va fi scris în buletinul de vot la alegerile din 30 octombrie

Până astăzi, CEC a înregistrat oficial în cursa electorală patru candidaţi. Este vorba despre Marian Lupu – PD, Mihai Ghimpu – PL, Iurie Leancă – PPEM şi Andrei Năstase – Platforma DA.

Candidatul desemnat de Mişcarea social-politică „Ravnopravie”, Inna Popenco, a prezentat la începutul acestei săptămâni în jur de 24,5 mii de semnături în susţinerea candidaturii sale.

În urma tragerii la sorţi, CEC a stabilit astăzi ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează Dumitru Ciubașenco, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”, poziția a 6-a şi Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, poziția a 7-a.

Conform prevederilor legale, în termen de 7 zile din data depunerii, Comisia urmează să examineze setul de documente, să verifice listele de subscripție prezentate și să decidă asupra înregistrării sau refuzului înregistrării candidatului desemnat în alegeri.

În total, la CEC s-au înregistrat 23 de grupuri de iniţiativă în susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte al ţării.

Fluxul de știri
0