Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iată ce va fi scris în buletinul de vot la alegerile din 30 octombrie

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
În buletinul de vot la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie va fi înscris doar numele şi prenumele candidatului şi afilierea lui politică.

CHIŞINĂU, 26 iun – Sputnik. Pentru prima dată în istoria electorală a Republicii Moldova, în buletinul de vot pentru alegerile prezidenţiale directe din 30 octombrie au fost operate unele modificări.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pentru a intra în mandat preşedintele ţării trebuie să îndeplinească o condiţie

Deputaţii au adoptat în lectură finală modificări la Codul Electoral care se referă la alegerile prezidenţiale. 

„În buletinul de vot nu vor fi date biografice în dreptul candidaţilor, profesia sau locul de muncă. În buletin vor fi înscrise doar numele prenumele şi după caz afilierea lui politică”, a declarat unul din autorii proiectului, deputatul Sergiu Sârbu. 

Potrivit deputatului, prin aceste modificări se asigură drepturi egale pentru toţi candidaţii, iar decizia a fost luată la recomandarea Comisiei de la Veneţia. 

Parlamentarul a mai precizat că experţii Comisiei de la Veneţia nu au recomandat schimbarea vârstei aspirantului la funcţia de preşedinte. 

Sârbu a mai precizat că după alegerile parlamentare ordinare din 2018, întregul Cod Electoral al Republicii Moldova va fi modificat. 

Fluxul de știri
0