Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parlamentul modifică legea privind indexarea depunerilor băneşti la BEM

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Primul proiect de lege de pe ordinea de zi a primei şedinţe a Parlamentului din sesiunea de toamnă se referă la Legea cu privire la indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii a Moldovei.

CHIŞINĂU, 22 sept – Sputnik. Legea cu privire la indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii a Moldovei (BEM) va suferi modificări.

Un proiect de lege în acest sens, al cărui autor este Guvernul, se află pe agenda primei şedinţe din sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului, care va avea loc vineri, 23 septembrie, începând cu ora 13.00.

În legătură cu retragerea licenţei de desfăşurare a activităţii BEM şi iniţierea procesului de lichidare a băncii, recepţionarea cererilor pentru indexare şi plata sumelor indexate vor fi efectuate prin intermediul ÎS „Poşta Moldovei”.

Plata sumei indexate a început în anul 2003, iar până la 16 octombrie 2015, data retragerii licenţei de activitate a BEM, din bugetul de stat au fost achitate beneficiarilor de indexare aproape 690 de milioane de lei.

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Executivul a decis unde pot ridica cetăţenii sumele indexate de la BEM

Anul trecut, beneficiari de indexare au fost deponenţii născuţi până în anul 1991 inclusiv pentru plata sumei indexate aferente primei etape şi deponenţii născuţi până în anul 1934 inclusiv pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua.

Conform cererilor depuse până în anul 2015, suma indexată aferentă etapei a doua ce urmează a fi achitată deponenţilor constituie aproape 720 de milioane de lei.

Cheltuielile aferente recepţionării cererilor pentru indexare şi plata sumelor indexate suportate de ÎS „Poşta Moldovei” vor fi achitate din bugetul de stat. Potrivit calculelor Guvernului, acestea se vor ridica la un milion de lei.

Fluxul de știri
0