Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Executivul a decis unde pot ridica cetăţenii sumele indexate de la BEM

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
În urma negocierilor Ministerului Finanţelor cu băncile comerciale şi ÎS „Poşta Moldovei”, numai „Poşta Moldovei” şi-a exprimat disponibilitatea de a asigura procesul de colectare a cererilor de indexare şi plata sumelor indexate.

CHIŞINĂU, 3 aug – Sputnik. Recepţionarea cererilor pentru indexarea depunerilor băneşti ale cetăţenilor la Banca de Economii şi plata sumelor indexate vor fi efectuate prin intermediul ÎS „Poşta Moldovei”. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, miercuri, de Guvern.

Plata sumelor indexate a început în anul 2003, iar la 16 octombrie 2015, data retragerii licenţei BEM, din mijloacele bugetului de stat au fost achitate beneficiarilor aproape 690 de milioane de lei. Anul trecut, beneficiari de indexare au fost deponenţii născuţi până în anul 1991, inclusiv pentru plata sumei indexate aferente primei etape, şi deponenţii născuţi până în anul 1934, inclusiv pentru plata sumei indexate aferente etapei a doua.

деньги - Sputnik Moldova
Societate
Două categorii de deponenţi la BEM îşi vor primi banii indexaţi

Potrivit ministrului Finanţelor, Octavian Armaşu, conform cererilor depuse până anul trecut, suma aferentă etapei a doua ce urmează a fi achitată deponenţilor constituie 720 de milioane de lei.

„În urma negocierilor cu băncile comerciale şi ÎS „Poşta Moldovei”, numai „Poşta Moldovei” şi-a exprimat disponibilitatea de a asigura procesul de colectare a cererilor de indexare şi plata sumelor indexate”, a declarat ministrul.

Armaşu a explicat că pentru cheltuielile suportate de ÎS „Poşta Moldovei” din bugetul de stat vor fi alocaţi anual până la un milion de lei. 

 

 


Fluxul de știri
0