Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statul a scos la vânzare câteva întreprinderi cu renume

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Printre aceste întreprinderi figurează Barza Albă, Comerţ-Petrol, Tutun-CTC, hotelul Chișinău, Floare-Carpet și altele. Statul speră să căștige peste 800 de milioane de lei.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Cea de a doua licitație din acest an pentru înstrăinarea patrimoniului de stat a demarat luni, 19 septembrie și se va încheia la 23 septembrie curent, a anunțat Agenția Proprietăți Publice printr-un comunicat.

Ciocan, licitație - Sputnik Moldova
Pavel Filip ademenește investitorii, anunțând un nou val de privatizări

„Agenţia Proprietăţii Publice anunţă desfăşurarea licitaţiilor „cu strigare„ pe piaţa reglementată (Bursa de Valori), în perioada 19 — 23 septembrie 2016, pentru privatizarea acţiunilor proprietate publică de stat" din mai multe societăți pe acțiuni.

Lista acestora poate fi văzută aici.

La licitație vor fi scoase 23 de întreprinderi (societăți pe acțiuni). La nouă dintre acestea statul deține mai mult de jumătate din pachetul de acțiuni.

Printre aceste întreprinderi figurează şi unele cu renume. Este vorba despre Barza Albă, în care statul deține 100/100 din acțiuni, Comerţ-Petrol, Tutun-CTC, Hotelul Chișinău, Floare-Carpet, Glass Container Company, "Fabrica de produse lactate din Nisporeni, Fabrica de unt din Floreşti, Basarabia Nord, Vinăria Bardar etc.

Statul speră să încaseze din aceste tranzacții cel puțin 804 milioane de lei.

Fluxul de știri
0