Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip ademenește investitorii, anunțând un nou val de privatizări

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaCiocan, licitație
Ciocan, licitație - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean, Pavel Filip, încearcă să convingă investitorii străini de faptul că Republica Moldova poate asigura condiții prielnice pentru mediul de afaceri.

CHIȘINĂU 20 iul – Sputnik. Șeful Guvernului moldovean, Pavel Filip, într-un comentariu pentru European Business Review,  încearcă să atragă interesul investitorilor străini, spunând că în cel mai apropiat timp Moldova va semna un nou acord cu FMI, iar autoritățile de la Chișinău vor demara un amplu program de privatizări.

Аукцион - Sputnik Moldova
Privatizarea întreprinderilor de stat în Moldova, pe placul funcţionarilor FMI

”Pe această cale, vreau să înaintez tuturor investitorilor care sunt în căutarea de oportunități bune invitația de a analiza potențialul Republicii Moldova: în Chișinău nu avem doar o voință pro-europeană puternică, ci și o înțelegere mai aprofundată a modului în care statul poate crea condiții pentru ca mediul de afaceri să prospere. În această toamnă vom lansa un val de privatizări”, a menționat Filip, citat de moldova.org.

Recent, Agenţia Proprietăţii Publice a anunțat printr-un comunicat oficial despre organizarea unei noi runde de privatizări a proprietății publice de stat, care va avea loc în perioada 8 iulie – 23 septembrie 2016. Valoarea bunurilor scoase la privatizare este estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Printre cele mai cunoscute companii incluse în listă se numără: S.C. ”Gara de Nord”, S.A. ”Moldtelecom”, S.A. ”Tutun-CTC”, Î.S. Compania Aeriană „Air Moldova”, S. A. „Circul din Chişinău”, întreprinderi din subordinea AȘM, hotele și baze de odihnă.

În perioada 19 februarie – 8 aprilie statul a organizat deja o rundă de privatizări, din care a obținut aproximativ 260 milioane de lei. Printre bunurile vândute în prima rundă au fost magazinul ”Unic” și S.A.  ”Aeroport Catering”.

Fluxul de știri
0