Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova în vizorul unor companii din Austria

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaValute, salarii, economie
Valute, salarii, economie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mai multe companii din Austria manifestă interes pentru dezvoltarea relațiilor cu țara noastră prin inițierea unor proiecte comune în domeniul pregătirii și instruirii resurselor umane pentru sectorul economic, promovării exporturilor, dezvoltării sectorului turismului în Republica Moldova etc.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger, a anunțat că mai multe companii din țara sa manifestă interes față de economia moldovenească.

Фермерское хозяйство. Fermă - Sputnik Moldova
În Austria ferma țărănească e brand național. În România, vacă de muls

Despre colaborarea economică moldo-austriacă au discutat luni viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu și ambasadorul Austriei în țara noastră, Christine Freilinger.

„Christine Freilinger a menționat interesul companiilor din Austria în dezvoltarea relațiilor cu țara noastră prin inițierea unor proiecte comune în domeniul pregătirii și instruirii resurselor umane pentru sectorul economic, promovării exporturilor, dezvoltării sectorului turismului în Republica Moldova", se spune într-un comunicat al Ministerului Economiei.

În scopul impulsionării relațiilor bilaterale, familiarizării mai aprofundate cu posibilitățile investiționale ale Republicii Moldova și interacționării cu mediul de afaceri din Austria, Christine Freilinger a invitat conducerea Ministerului Economiei, precum și oameni de afaceri din țara noastră, să participe la panelul de discuții a agenților economici din ambele state, care va avea loc la sfârșitul lunii octombrie.

La moment, în Republica Moldova funcționează circa 50 de întreprinderi cu capital austriac. În același timp, mediul de afaceri din Austria deține o pondere considerabilă în domeniile asigurări, construcții, sectorul financiar, etc, subliniază Ministerul Economiei.

Fluxul de știri
0