Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avocații lui Ilan Șor au contestat prelungirea arestului la domiciliu

© SputnikCurtea de apel апелляционная палата
Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Apărarea primarului oraşului Orhei Ilan Șor a contestat la Curtea de Apel Chișinău prelungirea arestului la domiciliu a omului de afaceri. Recursul va fi examinat săptămâna viitoare.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Reprezentanții părții apărării cunoscutului om de afaceri moldovean și primarului de Orhei, Ilan Șor, au contestat marți la Curtea de Apel decizia Judecătoriei sectorului Buiucani din capitală, care a hotărât în ajun prelungirea cu 30 de zile a arestului la domiciliu pentru clientul lor.

Despre aceasta i-a comunicat corespondentului Sputnik avocatul Denis Ulanov.

Șor este cercetat în dosarul fraudelor bancare.

Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dosarul Ilan Șor a fost transmis în instanţă

Mărturiile depuse de Șor au permis ca ex-premierul RM Vladimir Filat să fie învinuit de corupție.

Șor a fost arestat pe 22 iunie fiind suspectat de escrocherii și spălare de bani. Începând cu 24 iunie, el s-a aflat în arest preventiv, iar la 5 august Curtea de Apel a dispus să fie transferat în arest la domiciliu, care a fost prelungit la 18 august. Dosarul a fost transmis în instanță pe 24 august.

„Considerăm această decizie ca fiind ilegală și nefondată. Procuratura nu a prezentat probe noi. Demersul înaintat de către acuzatorul de stat nu este fondat din punctul de vedere al legislației naționale și practicii Curții Europene pentru Drepturile Omului", a spus Ulanov.

Avocatul a subliniat că „Șor continuă să colaboreze cu ancheta, iar poziția sa a rămas neschimbată". Potrivit lui Ulanov, Curtea de Apel trebuie să examineze recursul avocaților săptămâna viitoare.

Fluxul de știri
0